maandag, 14. augustus 2006 - 13:51

Zonnige laatste dag op Horse Festival

Valkenswaard

Met stralende zonneschijn beleefde het Horse Festival Valkenswaard haar laatste dag. Onder topcondities werd er erg goede sport bedreven.
De uitslag van de jonge paarden rubriek was een Braziliaans-Nederlands onderonsje. Winnaar Cassio Rivetti (BRA) reed de zes-jarige KWPN gefokte ruin Schaffier (Horatio x Faust Z) waarmee hij de finish lijn in de barrage passeerde in 29.93 seconden. Tweede werd Piet Raijmakers junior met Van Schijndel’s Cassanova (Carthago x Lord) in 30.22 seconden. De derde plaats was weer voor een braziliaanse ruiter: Karina Johannpeter, eveneens met een KWPN fokprodukt, de zwarte hengst Torlando (Corland x Ahorn). De vierde plaats was weer voor een Nederlander: Mathijs van Asten met Quartz II Adelheid Z (Quality Touch Z x Zandigo).

Abdullah Al Sharbatlly (KSA) was de winnaar van de Small Tour. Met Quattro (Kimball x Major de la Cour) eindigde hij in de barrage met 30.41 seconden. Hij kon de Braziliaanse parcoursbouwster Marina Azevedo Meraes Santos niet genoeg prijzen “De parcoursen zijn de afgelopen twee weken geweldig geweest. Ze waren erg technisch – het leert de ruiters hoe te rijden. Het was fantastisch!�

Abdel Said (EGY) eindigde als tweede met Team Harmony Maureen (Hattrick x Wolfgang) in 31.79 seconden. Karina Johannpeter (BRA) en Ackland Joter (Accord III x Landgraf I) werden derde in 33.48 seconden.

De finale van de Medium Tour eindigde met een kleine verrassing, in ieder geval voor de winnaar Bernado Alves. Met de pas zeven jaar oude Holsteiner ruin Catango (Carthago x Coriander) was hij in 37.31 de snelste in de barrage. “Catango heeft nog nooit een rubriek als deze gesprongen. Ik ben erg verbaasd dat we gewonnen hebben,� zei de Braziliaanse ruiter. Ludo Philippaerts, winnaar van gisteren, was meer dan een seconde langzamer.“Niet snel genoeg – dat gebeurt ook,� zei hij, maar was zeker niet teleurgesteld. De Belgische ruiter finishte met Vodka Orange de Muze (Darco x Jalisco B) als tweede in 38.27 seconden, gevolgd door Michael Morissey (USA) met Crelido (Calido I x Caretino) in 38.79 seconden.
De AA-Drink Grand Prix werd, net zoals twee jaar geleden, gewonnen door Hubert Bourdy (FRA) en Eve des Etisses (Quidam de Revel x Pot d’Or).

Van de 12 ruiters die zich kwalificeerden voor de barrage was hij de snelste in 38.47 seconden. Over zijn franse merrie zei Hubert: “Ze ziet er niet snel uit, maar ze is wel heel snel.� Tweede was Vitor Teixeira (BRA) met Panama (Hamlet x Le Mexico) in 38.95 seconden. Met zijn tweede plaats verdiende hij een wild-card voor het CSI-5-sterren concours van volgende week. De derde plaats ging naar Daniel Deusser (GER), stalruiter van Stal Tops, met Hooligan de Rosyl (In Chala A x Bill de Varfeuil) in 39.28 seconden. De tweede wild-card voor het International Concours Valkenswaard was voor Ben Schröder, die vijfde werd.

De felicitaties voor de ruiters kwamen van voormalig wielrenster Leontien van Moorsel, die – net zoals Jos Lansink – gesponsord wordt door AA-Drink. In beide Special Invitational rubrieken was het weer Balasz Krusco die met de eer ging strijken. Aan het einde van het weekend was het Hongaarse volkslied maar liefst zes maal gespeeld voor hem dit weekend. In de 1.15m-1.25m rubriek won hij met Baccara en werd tweede met Looping B 2. “Dankzij mijn duitse sponsor heb ik de beschikking over goede paarden,� zei Krusco, die al 10 jaar in Duitsland woont. Derde werd Jane Davies (GBR). In de 1.35m rubriek won Krusco met L.B. Activ In deze rubriek werd Anne-Laure Gautier (FRA) tweede, gevolgd door Samantha Lam (CAN).