vrijdag, 30. november 2007 - 13:07

10 jaar cel voor versturen e-mail

Lelystad

Amnesty International is dit jaar een campagne gestart om de Chinese autoriteiten te herinneren aan hun toezeggingen dat de Olympische Spelen van 2008 in Beijing een positief effect op de mensenrechten zouden hebben. Ook Amnesty Lelystad doet mee aan deze campagne.

In de etalage van de STAL, Dukaatpassage 21 (Wereldwinkel), is een portret te zien van de Chinees Shi Tao. Shi Tao zit momenteel een gevangenisstraf uit van tien jaar voor het versturen van een e-mail. Amnesty Lelystad heeft er voor gekozen om Shi Tao in de maand december centraal te stellen voor onze acties. Wat houden die acties in?

De mensenrechten organisatie roept op om een groetenkaart te sturen naar Shi Tao en hem daarmee een hart onder de riem te steken.

Op zaterdag 8 december staat Amnesty Lelystad met een stand in de Gordiaan om handtekeningen te verzamelen voor de petitie waarmee Amnesty om de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van Shi Tao verzoekt.

Op 10 december houdt Amnesty Lelystad traditioneel een fakkelwake bij het station tussen 17:00 en 19:00 uur. Dit jaar zullen ook leerlingen van de Rietlanden deelnemen aan de fakkelwake.
Provincie:
Tag(s):