dinsdag, 15. mei 2007 - 20:24

1000 euro beloning voor tip vernieling van eenhoorn

Hoorn

Eén van Eenhoorns uit de kunstroute die afgelopen zaterdag is geopend is vernield. Het college van B&W van Hoorn heeft besloten daarom een beloning uit te loven van maar liefst 1000 euro voor de gouden tip die leidt tot aanhouding van de dader (s).

Het college wil daarmee de tientallen professionele kunstenaars en vele vrijwilligers die belangeloos meewerken aan dit project voor een goed doel een hart onder de riem steken.

Zaterdag 12 mei werd de kunstwandelroute van 4 kilometer langs 35 beschilderde eenhoorns officieel geopend. De 35 manshoge eenhoorns werden belangeloos beschilderd door 35 kunstenaars van naam en faam uit het hele land. Drie eenhoorns staan op een ponton in het water langs de Vismarkt.

Dat zijn “Vang niet wat vrij moet zijn� van Richard Weber uit Enkhuizen, “1 Hoorn� van Rob Scholte en “Colourfull Fantasy� van Herman Krikhaar uit Amsterdam.
Zondagochtend 13 mei om 07.00 uur kreeg de stichting van een van de omwonenden te horen dat een van de beelden in het water lag. De avond ervoor om 23.00 uur stonden ze alle drie nog in goede staat op hun plek. Het beeld, waarvan de sokkel met 100 kg asfalt is verzwaard, ligt nu op de bodem van het water langs de Vismarkt. De hoorn van de eenhoorn werd langs de kant gevonden.

In diezelfde periode werd aan Achter op ’t Zand een bootje gestolen dat zondag werd teruggevonden in het water bij de Vismarkt. De politie zoekt uit of de diefstal iets met de poging tot diefstal en vernieling heeft te maken.

Met behulp van duikers en de brandweer wordt vandaag geprobeerd het beeld uit het water te krijgen. De kunstenaar is bereid het beeld te renoveren.

Melden tips
Mensen die iets gezien hebben dat tot aanhouding van de daders kan leiden wordt verzocht te bellen met het politieservicenummer: 0900 – 8844

De eenhoorns staan nog tot en met 17september in Hoorn. Daarna worden ze op 30 september geveild. De opbrengst is bestemd voor een ziekenhuis in Ghana en de Stichting Leergeld in Hoorn. Om het project mogelijk te maken zijn alle 35 beelden gedurende de kunstroute geadopteerd door Hoornse bedrijven, instellingen en particulieren. Ook de gemeente Hoorn heeft een eenhoorn geadopteerd.

Voor meer informatie en/of de gratis wandelroute langs de eenhoorns zie www.1hoorn-art.nl.
Provincie:
Tag(s):