zaterdag, 28. juli 2007 - 20:49

12-jarige gepoogd te ontvoeren

Sint Anthonis

Vrijdagavond rond 16.30u kreeg de politie de melding dat een 12-jarige jongen in een bus zou zijn ontvoerd. De jongen uit Maurik was op dat moment met leeftijdsgenootjes op kamp in de bossen van de gemeente Sint Anthonis. Hij was met een aantal jongens in de bossen toen hij, door vermoedelijk een tweetal personen, werd geprobeerd in een voertuig te trekken.

Zijn vriendjes hoorden de jongen om hulp roepen en zagen vermoedelijk een bestelbus weg rijden. Zij waarschuwden de kampleiders, die vervolgens de politie alarmeerden.

De politie heeft direct een zoekactie opgezet door een politiehelikopter en twaalf politieagenten in te zetten. De technische recherche heeft ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. De jongen wist kennelijk te ontkomen en werd korte tijd later weer gevonden. Hij is ter controle onderzocht door een arts. Voor de jongen en zijn kampgenootjes is slachtofferhulp ingeschakeld. De politie zet het onderzoek naar de toedracht en de verdachten voort.

De politie verzoekt mensen, die een verdachte bestelbus en/of verdachte personen hebben gezien in de omgeving rond genoemd tijdstip, om contact met haar op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief)
Provincie:
Tag(s):