maandag, 26. november 2007 - 19:03

13 aanhoudingen tijdens scholierenstaking in Alkmaar

Alkmaar

Tijdens de scholierenstaking op maandag 26 november heeft de politie in Alkmaar dertien aanhoudingen verricht. De staking begon rond 10.30 uur en was rond 15.00 uur weer voorbij. In totaal deden er rond twee- a driehonderd scholieren mee.

De politie heeft continu toezicht gehouden met zowel geüniformeerde als niet geüniformeerde agenten, om op deze wijze escalatie te voorkomen. Het bleek niet alleen te gaan om scholieren die staken maar ook om jongelui die uit waren op een confrontatie met de politie en strafbare feiten pleegden. Daar werd dan ook tegen opgetreden.

Onder meer omdat er vuurwerk werd afgestoken en daarmee ook vernielingen werden gepleegd. Zo is een putdeksel opgeblazen en een auto beschadigd. Een raam van een auto werd vernield en een andere auto kreeg harde trappen.

Tevens hebben twee agenten klappen gekregen en een agent werd beledigd. Zij doen aangifte van mishandeling en belediging. Daarnaast zijn mensen aangehouden wegens baldadigheid. De scholieren hebben door een groot deel van de binnenstad gelopen.

In Hoorn zijn drie aanhoudingen verricht. Een jongen is aangehouden voor een poging om een parkeerautomaat met vuurwerk op te blazen. Ook werden ramen vernield bij het station en werd vuurwerk afgestoken.
Provincie:
Tag(s):