donderdag, 19. juli 2007 - 12:55

1300 personen bevraagd in passanten- en buurtonderzoek

Oosterhout

Het team grootschalige opsporing (TGO) van de politie Gelderland-Midden, dat is belast met het onderzoek naar de doodslag in Oosterhout, heeft woensdag passantenonderzoeken gehouden in Elst en Oosterhout. Ook werd afgelopen week een uitgebreid buurtonderzoek uitgevoerd. In totaal werden ongeveer 1300 personen bevraagd over de doodslag in Oosterhout.

Woensdag 11 juli kwam een 50-jarige man uit Kampen in een woning in Oosterhout door messteken om het leven. Ongeveer 25 politiemensen onderzoeken sindsdien onder welke omstandigheden hij is overleden. Het team probeert een goed beeld te krijgen van wat er zich voor en ten tijde van de geweldadige dood exact heeft afgespeeld. De afgelopen week is een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Buurtbewoners werden bezocht door politiemensen met de vraag of zij iets gehoord of gezien hadden.

Woensdag 18 juli – een week na de doodslag - heeft de politie een passantenonderzoek uitgevoerd op het station in Elst en in de omgeving van de woning in Oosterhout. De man en vrouw zijn vermoedelijk op het station in Elst geweest, die woensdagmiddag 11 juli. Het team is op zoek naar personen die hier mogelijk getuige van zijn geweest.

De technische recherche heeft het onderzoek in de woning inmiddels afgerond. Diverse sporen zijn veiliggesteld en worden zorgvuldig onderzocht. Daarnaast is een 3D-scan gemaakt van de plaats delict, om een goed beeld te krijgen van de situatie. De beelden die met deze scanner zijn gemaakt, maken het de politiemensen mogelijk om de plaats delict uitvoerig te bekijken zonder daar nog daadwerkelijk aanwezig te moeten zijn. Het is de eerste keer dat de politie Gelderland-Midden deze nieuwe techniek inzet.

De 28-jarige vrouw is als verdachte gehoord. Zij is ingesloten in het Huis van bewaring in Zwolle. Haar verklaring wordt onderzocht.

Het TGO zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):