donderdag, 15. november 2007 - 13:47

14.000 euro en auto's in beslag genomen bij patserproject

Zandvoort

Op dinsdag 13 november heeft de politie Kennemerland, in samenwerking met de Belastingdienst, het UWV en de Sociale Dienst, ruim 14.000 euro aan contant geld en twee luxe auto's in beslag genomen.

De eigenaar van de goederen, een 45-jarige man uit Zandvoort, is aangehouden op verdenking van het witwassen van geld. De man heeft al ruim tien jaar een uitkering, maar verdiende behoorlijk wat bij met de (tussen)handel in hennep. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

De man is aangehouden in het kader van het 'Project Ongebruikelijk Bezit', ook wel het Patserproject genoemd. Dit project richt zich op mensen die dure of luxe bezittingen hebben, die ze eigenlijk niet kunnen betalen. Deze mensen laten hun luxe graag zien en zijn zo een verkeerd voorbeeld, vooral voor jonge mensen in hun omgeving. Het uiteindelijke doel van het project is de ontneming van deze dure goederen uit handen van hun eigenaren, de zogenaamde 'patsers'.

In dit project, dat op 5 juli 2007 officieel van start is gegaan, werken de politie Kennemerland, de elf gemeenten in de regio Kennemerland (waaronder de Sociale Diensten), de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie, de Koninklijke Marechaussee en het UWV samen.
Provincie:
Tag(s):