dinsdag, 11. december 2007 - 9:13

15 Jongeren aangehouden in grafittizaak

Hillegom

Hillegom is de afgelopen maanden door graffiti overspoeld, 100 locaties werden beklad. De politie merkte de bekladdingen op en startte een onderzoek om de verdachten te kunnen achterhalen. Tijdens het onderzoek werd al snel duidelijk dat er een vaste groep aan het kladden was, dezelfde tags (soort handtekeningen) werden op verschillende plaatsen aangetroffen.

Het onderzoek leidde vervolgens tot de aanhouding van 15 jongeren, in de leeftijd van 10 tot 19 jaar, uit Hillegom en omstreken.
Inmiddels heeft de politie 19 aangiftes binnen van particulieren en bedrijven voor de graffitioverlast. In totaal zijn ruim 100 locaties in Hillegom vervuild. Diverse scholen, straatmeubilair en het politiebureau waren doelwit van de vandalen. De gemeente deed aangifte voor zo'n 60 zaken. Het schoonmaken van deze locaties gaat tienduizenden euro’s kosten. De schade zal voor zover mogelijk op de daders achterhaald worden.

De 15 verdachten hebben allemaal een proces-verbaal gekregen. Het Openbaar Ministerie zal verder hun strafmaat bepalen. Het onderzoek is nog niet afgelopen, maar er is goed zicht op de dadergroep. De politie sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.
Provincie:
Tag(s):