vrijdag, 30. november 2007 - 19:22

15.000 euro voor de gouden tip stenengooiers

Best

De opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht gaan op maandag 3 en dinsdag 4 december nog een keer uitgebreid aandacht besteden aan het onderzoek naar de stenengooiers. Het Openbaar Ministerie heeft 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die tot de oplossing van deze zaak leidt.

Het onderzoeksteam werkt nog steeds actief aan de stenengooierincidenten waarbij op 29 april op de Sonseweg in Best een 72-jarige vrouw uit Aarle Rixtel overleed. Bij dit tragische ongeval werd een steen door de voorruit van de auto van een echtpaar uit Aarle Rixtel gegooid. De vrouw overleed ter plaatse. Haar 73-jarige echtgenoot kwam bekneld te zitten in het voertuig. De man raakte zeer zwaar gewond. In hoeverre hij van het opgelopen letsel zal herstellen blijft nog onduidelijk.

Het team bestaat na ruim zeven maanden van intensief onderzoek nog steeds uit twaalf rechercheurs. De rechercheurs concentreren zich op diverse onderzoeksrichtingen. Nieuwe informatie over de incidenten is en blijft uitermate belangrijk voor het onderzoek. Het onderzoeksteam is ervan overtuigd dat er nog steeds informatie bij de burgers aanwezig is, die de rechercheurs nog niet heeft bereikt. Een reden daarvoor kan het team niet aangeven. In de opsporingsprogramma's wordt nog een keer een dringend beroep gedaan op mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien of gehoord dat met de stenengooierincidenten in verband gebracht kan worden.

In de afgelopen maanden zijn bij het team diverse anonieme meldingen binnengekomen. De politie bedankt de melders hiervoor en heeft er alle begrip voor dat deze getuigen zich melden via Meld Misdaad Anoniem. Voor het onderzoek zou het echter van groot belang zijn om persoonlijk in contact te komen met deze melders. Enkele meldingen bevatten informatie welke de politie zou kunnen helpen bij het oplossen van deze ernstige misdrijven.
Provincie:
Tag(s):