woensdag, 3. oktober 2007 - 20:09

16-jarige Amstelveense overvaller avondwinkel heeft meer op kerfstok

Amsterdam

De 16-jarige hoofdverdachte in de zaak van de doodgestoken avondwinkelier aan de Nieuwe Kalfjeslaan in Amstelveen, wordt door de politie ook verdacht van betrokkenheid bij twee andere overvallen. De politie maakte dit woensdag 3 oktober bekend. De recherche heeft zeer sterke aanwijzingen dat de jongen een rol heeft gespeeld bij een gewapende overval op de Lidl supermarkt in Zaandam en een overval op een kledingzaak in Amstelveen.

Maandag 16 juli werd de Lidl supermarkt aan Spitsbergen in Zaandam door een jongeman overvallen. Hij bedreigde de cassière met een vuurwapen en maakte vervolgens geld buit. Rechercheurs van Zaanstreek-Waterland stelden een nader onderzoek in waarbij de technische recherche tijdens het onderzoek materiaal aantrof dat leidt naar de 16-jarige, inmiddels aangehouden, verdachte. Of de verdachte alleen was of hulp heeft gekregen is onduidelijk.

Op dinsdag 7 augustus werd een kledingzaak aan het Kostverlorenhof in Amstelveen overvallen en vermoedelijk was ook hier de 16-jarige overvaller aanwezig. De dader heeft een mes gebruikt waarbij de eigenaresse werd bedreigd. Hij heeft haar vastgebonden met tape, doorzocht de winkel en heeft een geldbedrag meegenomen.

Tijdens het onderzoek in verband met de overval op de Nieuwe Kalfjeslaan werden bij de 16-jarige verdachte thuis spullen aangetroffen die te linken zijn aan de overval op de avondwinkel aan het Kostverlorenhof op 9 augustus jl. Daarbij werd een medewerker neergestoken die kort daarna aan zijn verwondingen overleed.
Provincie:
Tag(s):