maandag, 25. juni 2007 - 21:08

16 Kunstwerken ingeleverd voor de ‘Poorten van Emmen’

Emmen

Begin mei nodigde de gemeente Emmen haar inwoners uit om een ontwerp voor een kunstwerk in te sturen dat langs de A37 kan staan. Zowel amateur-kunstenaars als professionele kunstenaars hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging. In het totaal zijn 16 ontwerpen voor de ‘Poorten van Emmen’ ingeleverd.

Het kunstwerk moet automobilisten op de A37 duidelijk maken dat zij in de gemeente Emmen rijden. Zowel ter hoogte van Nieuw-Amsterdam/Veenoord als ook bij de grensovergang Zwartemeer wordt een kunstwerk geplaatst.

Op de gemeentelijke pagina in de Zuidenvelder van 26 juni aanstaande worden de 16 kunstwerken gepresenteerd. Van elke inzending is een beknopte omschrijving met foto opgenomen. Met zowel een antwoordbon via de pagina, maar ook via de website www.emmen.nl kunnen inwoners tot 15 juli hun voorkeur aangeven.

De kunstwerken worden ook beoordeeld door een jury. Deze komt eind augustus bijeen. De jury bestaat uit een afvaardiging van de inwoners uit Zwartemeer, Klazienaveen, Nieuw-Amsterdam/Veenoord, het districtshoofd van Rijkswaterstaat, een architect of constructeur, een transportondernemer en Herman van Veen, onder voorzitterschap van burgemeester Bijl. De juryleden kijkt met name ook naar de aspecten; verbeelding van de identiteit van de gemeente Emmen, veiligheid, constructie, uitvoerbaarheid en duurzaamheid. Het ontwerp dat gekozen is door de inwoners van Emmen telt voor twee stemmen mee bij de jurykeuze.
Provincie:
Tag(s):