dinsdag, 3. juli 2007 - 16:45

17 Aanhoudingen voor inbraken in Nijmegen

Nijmegen

Na langlopend onderzoek heeft de politie 17 jongens aangehouden en gehoord op verdenking van betrokkenheid bij één of meer van twaalf strafbare feiten die in de Nijmeegse wijken Wolfskuil, Willemskwartier en Hazekamp zijn gepleegd. De groep wordt verdacht van het plegen van tien woninginbraken, diefstal van een auto en een inbraak bij een instelling. Ook is de verdenking dat drie van hen betrokken waren bij autobranden in maart dit jaar, zo meldt de politie Gelderland-Zuid.

Het onderzoek startte met de aanhouding van drie verdachten van autobranden in maart dit jaar. Tijdens de verhoren van deze verdachten kwamen andere strafbare feiten aan het licht. Naast de verhoren konden door sporenonderzoek door de technische recherche en buurtonderzoek nog 14 jongens worden aangehouden. De verdachten zijn 13 tot en met 17 jaar oud en komen uit Nijmegen, één verdachte komt uit Wijchen, meldt de politie.

De jongens worden ervan verdacht eind 2006 en begin 2007 in wisselende samenstelling bij 10 woningen ingebroken te hebben aan de Oude Nonnendaalseweg, Nieuwe Nonnendaalseweg, Patrijsstraat, Schependomlaan, Nachtegaalplein, Dobbelmannweg, Koninginnelaan en Leeuwerikstraat. Ook werd bij een instelling aan de Cyclamenstraat ingebroken.

Bij de inbraken werden voornamelijk geld en computers buit gemaakt. Een aantal spullen kon in beslag worden genomen en teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar.

Ook werd er een auto gestolen van de Koninginnelaan. De minderjarige verdachten konden de auto echter niet besturen. De auto werd, na een aanrijding tegen een paaltje, beschadigd achtergelaten.

Eén verdachte moest zich op 26 juni voor de kinderrechter verantwoorden voor de autobranden. De zaak is aangehouden tot een zitting later dit jaar. Daar komt ook zijn mogelijke betrokkenheid bij woninginbraak aan de orde. Voor de twee andere verdachten van de autobranden en één of meer andere strafbare feiten is de zitting ook aangehouden.

De politie zal proces-verbaal opmaken over de inbraken en dit opsturen naar het Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):