woensdag, 25. juli 2007 - 18:42

17-jarig meisje springt van balkon

Amsterdam

Op dinsdagavond 24 juli rond 20.30 uur is een 17-jarig meisje van een balkon op de tweede etage van een woning aan het Zwanenplein gesprongen. De politie maakte dit woensdagmiddag bekend.

Het meisje was door de rechtbank onder toezicht gesteld, en wilde aan haar aanhouding door de politie ontkomen. Zij raakte bij haar val licht gewond en is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

De rechtbank had een ondertoezichtstelling uitgesproken en een machtiging tot uithuisplaatsing afgegeven. De instelling waar het meisje behandeld werd meldde de politie dat het meisje zich had onttrokken aan haar ondertoezichtstelling. Zij bleek toen bij haar moeder te verblijven.

Toen agenten de woning aan het Zwanenplein betraden rende het meisje naar het balkon en sprong naar beneden. Een agent probeerde haar vast te pakken, maar kon niet voorkomen dat ze naar beneden viel. Het meisje raakte gewond aan haar benen en is voor medisch onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Daar bleken haar verwondingen mee te vallen, ze had verschillende kneuzingen. In overleg met alle betrokkenen is besloten dat zij bij haar moeder mag herstellen van haar verwondingen.
Provincie:
Tag(s):