maandag, 12. november 2007 - 10:43

17-jarige slachtoffer zinloos geweld

Zutphen

Een 17-jarige jongen uit Zutphen is vrijdagavond 9 november op de Basseroord in Zutphen ernstig mishandeld door een groep van ongeveer 10 jongeren. Hij liep letsel op en is voor een nacht in het ziekenhuis opgenomen geweest.

Het slachtoffer liep rond 19.45 uur vanaf het NS-station naar de overkant via een steegje dat uitkomt op de Brasseroord. Voor de ingang van de oude C1000 stond een groepje van naar schatting 10 jongens. Een van hen sprak hem aan en wilde dat de jongen voor hen een boodschap deed in de coffeeshop.

Toen het slachtoffer dit weigerde, kreeg hij een trap in zijn rug en daarna nog meerdere rake schoppen. Hij kwam te vallen, waarna werd doorgeschopt en is vermoedelijk ook even bewusteloos geweest. Nadat hij was bijgekomen was de groep verdwenen en sprak hij met een blanke man met een bruine hond en een ongeveer 4-jarig meisje. Het slachtoffer wist zijn ouders te bellen die hem daarna naar het ziekenhuis brachten.

De jongen liep fors letsel op waaronder een zware hersenschudding, een gekneusd juk- en kaakbeen, gekneusde rugwervels en schouderblad, beschadigd gebit en beschadigd hoornvlies.
Provincie:
Tag(s):