vrijdag, 19. oktober 2007 - 21:17

17 personen aangehouden na ontdekking hennep in maïsveld

Lomm

In Lomm zijn vrijdagmiddag 17 personen uit Polen en Oekraïne aangehouden op verdenking van hennepteelt en het knippen van hennep op een stuk land aan de Hanikerweg. De politie kreeg 's middags een melding dat er mogelijk hennep aangetroffen was in een maïsveld aan de Hanikerweg.

Een patrouille ging ter plaatse en de agenten zagen inderdaad hennepplanten tussen de maïs staan. Er werd versterking ingeroepen om de hennep te ruimen, waaronder een helikopter van de KLPD om zicht te krijgen op de hoeveelheid. Toen de helikopter en versterking arriveerden bleken er nog diverse mensen door het veld, dat enkele hectare groot is, te lopen.

Het perceel werd volledig afgezet en de woning van de eigenaar van het land werd doorzocht. Hier werden geen verdovende middelen aangetroffen. De politie heeft in een schuur bij de woning en in het land uiteindelijk 19 verdachten aangehouden.

Gezien het formaat van het stuk land zal het in totaal enkele duizenden planten betreffen. Het ruimen van de hennepplanten nam enkele uren in beslag.
Provincie:
Tag(s):