donderdag, 28. juni 2007 - 20:29

18 Aanhoudingen bij grote hennepactie in Brabant

Helmond

Na een onderzoek van enkele maanden heeft de politie donderdagochtend in Nuenen, Geldrop, Eindhoven en Helmond twaalf doorzoekingen verricht in een onderzoek naar een hennepnetwerk. Bij de actie, die onder leiding stond van de Rechter-commissaris, zijn in totaal dertien personen aangehouden. De verdachten, vier vrouwen en negen mannen variëren in leeftijd van 19 tot 68 jaar, meldt de politie Brabant Zuid-Oost.

Bij de doorzoekingen werd op diverse locaties in totaal ruim 150 kilo hennep aangetroffen en in beslag genomen, evenals een geldbedrag van ruim 480.000 euro en zeven personenauto’s van het merk BMW en Mercedes. Bij doorzoekingen in Nuenen werden twee vuurwapens en twee nepwapens aangetroffen. Ook werd een ruimte aangetroffen die was ingericht als hennepdrogerij.

Tijdens de actie stuitte het team in Helmond, per toeval, op een schuur waar een hennepknipperij werd ontdekt. Daar bleken vijf personen henneptoppen aan het knippen te zijn en ook zij zijn aangehouden. In totaal zijn dus achttien personen aangehouden.

Het onderzoek loopt nog waarbij ook de rol van de aangehouden verdachten duidelijk moet worden. Ook zal nog onderzoek worden verricht naar de afzet van de hennep.

Bij deze actie kreeg de gezamenlijke recherche assistentie van ruim honderd collega’s van de betrokken en omliggende politieafdelingen.
Provincie:
Tag(s):