donderdag, 30. augustus 2007 - 15:49

18-jarige verdachte fatale steekpartij Almere vrijgelaten

Almere

De 18-jarige verdachte van de dodelijke steekpartij in Almere vorige maand is woensdag 29 augustus jl. vrijgelaten. De man wordt door het OM verdacht van betrokkenheid bij het incident, waarbij een 56-jarige man werd doodgestoken.

Half juli ging de 56-jarige Henk Schuurman uit Almere-Buiten verhaal halen bij jongens, die zijn auto met eieren bekogelden. Er ontstond een vechtpartij waarbij de man werd neergestoken. Hij overleed aan zijn verwondingen. De politie hield uiteindelijk vijf verdachten, tussen de 15 en 18 jaar, aan. Allen afkomstig uit Almere.

De 18-jarige verdachte en de 16-jarige verdachte worden als hoofdverdachten beschouwd. Zo zou de 18-jarige man het mes bij zich hebben gehad. Het OM bevestigd dat hij hangende het onderzoek is vrijgelaten. Ook laat het OM weten dat het het voorarrest van de 16-jarige, die verdacht wordt van het doodsteken van het slachtoffer, gisteren met 30 dagen verlengd heeft. De overige drie jongens worden verdacht van openlijke geweldpleging. Het OM is van plan om uiteindelijk alle vijf de verdachten voor de rechter te brengen, aldus een woordvoerder van het OM.
Provincie:
Tag(s):