donderdag, 19. april 2007 - 15:48

18-Jarige vlucht school met pistool binnen

Leeuwarden

Op de Prinsessenweg in Leeuwarden heeft een 17-jarige Leeuwarder rond 11.30 uur een pistool gericht getrokken in de richting van een 18-jarige plaatsgenoot. De dader heeft geprobeerd het vuurwapen af te vuren, maar dit ging om nog onbekende reden niet af.

De 18-jarige wist het pistool van de verdachten af te pakken en vluchtte twee straten verderop, op de Nijlânsdyk, een nabijgelegen school in. Hier werd de politie gealarmeerd. Aan de hand van een signalement werden een 17- en een 32-jarige Leeuwarder aangehouden, wat de rol van de 32-jarige is geweest is nog geheel onduidelijk. De politie heeft het pistool inbeslaggenomen. Zowel aangever als verdachten worden verhoord evenals diverse getuigen.

Het incident van vandaag was een voortzetting van een ruzie die zich afgelopen dinsdag op de kermis voordeed. De aanleiding is nog niet duidelijk, mogelijk hadden de twee ruzie gekregen om een meisje.

De school staat geheel buiten het voorval. ‘Er waren examens aan de gang, bijna niemand heeft daar iets van het incident meegekregen’, zo meldt de Leeuwarder korpschef van politie.
Provincie:
Tag(s):