maandag, 22. oktober 2007 - 20:25

180 woon-werkfietsers gezocht

Assen

Provincie Drenthe en Provincie Groningen starten op 22 oktober een nieuwe actie om fietsen naar het werk te promoten. De provincies zijn op zoek naar 180 ervaringsdeskundigen; mensen die nu al (geregeld) op de fiets naar het werk gaan en daarover willen vertellen. Hiermee willen de provincies laten zien welke voor- en nadelen fietsen naar het werk heeft. De eerste 180 fietsers uit Groningen en Drenthe die hun ervaringen beschrijven op www.fietshetverschil.nl krijgen een mooi windjack cadeau (op = op). Meedoen kan tot en met 8 november 2007.

De actie loopt in het kader van de campagne Fiets het Verschil. Met deze fietscampagne willen de provincies Groningen en Drenthe duidelijk maken dat de fiets geen tijdrovend vervoersmiddel is, maar een slim, goedkoop, tijdbesparend en verantwoord middel om aan je broodnodige beweging te komen en aan je conditie te werken. Zij willen met de verhalen van de fietsers op www.fietshetverschil.nl alle werknemers die niet of nauwelijks op de fiets naar het werk komen, stimuleren om dat toch te doen.

In november en december volgt een bredere campagne om Fiets het Verschil én een nieuwe fietsactie bij werkgevers en werknemers te vergroten. In april 2008 binden minimaal negen noordelijke organisaties met elkaar de strijd aan over wie de meeste fietskilometers aflegt en zodoende het meeste sponsorgeld binnenhaalt voor een goed doel naar keuze. Afgelopen voorjaar deden De Friesland Zorgverzekeraar, Regiopolitie Fryslân en Provincie Fryslân mee aan de pilot. Gezamenlijk fietsten zij in één maand tijd bijna 35.000 kilometer met een sponsoropbrengst van ruim € 6.500,-.
Provincie:
Tag(s):