maandag, 30. juli 2007 - 12:26

19-Jarige Musselkanaler raced in Assen

Musselkanaal

De 19-jarige autocoureur Roy Panman uit Musselkanaal is dé lokale favoriet tijdens de Rizzla Racing Days die op zaterdag 11 en zondag 12 augustus worden gehouden op het TT-circuit in Assen. Panman komt op zijn ‘thuiscircuit’ uit in de klasse BRL Light. Hij bemachtigde begin dit seizoen een stoeltje in team Fanzonely door te worden verkozen tot jong talent van het jaar.

De Rizzla Dacing Days bieden twee dagen voor auto-, kart- en motorsportspektakel. Roy komt beide dagen ’s middags aan bod, tijdens de gecombineerde BRL-V6 en BRL-Light races. Ook zijn er dan races te zien van aanstormend talent in de formulewagens van de ATS-Formel-3-Cup, een internationale formuleklasse van zeer hoog niveau.

Voordat het zo ver is, racen er beide dagen ’s ochtends de motoren in het rond in de klasses Supersport en Superbikes. De angstaanjagend snelle superkarts rijden twee races om het Europees kampioenschap. Met snelheden tot 250kilometer per uur jagen de karts over het asfalt. In de pauzes zijn er exclusieve demonstraties.


Roy heeft inmiddels twee races achter de rug voor zijn nieuwe team. Met Pinksteren beleefde hij zijn vuurdoop op Zolder. Hij kwalificeerde zich als negende en eindigde in de eerste race op de uitstekende zesde plaats. In de tweede race ging het aanvankelijk nog beter, maar die wist hij niet uit te rijden. Tijdens de tweede wedstrijd op Spa Francorchamps liet zijn auto hem de eerste race in de steek. In de tweede race werd hij achtste.
Provincie:
Tag(s):