dinsdag, 7. augustus 2007 - 17:19

19e Vliegerfestival Emmen

Emmen

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus wordt het 19e internationale Vliegerfeest aan de Grote Rietplas in Emmen gehouden. Chinese, Indiase en vele Europese vliegeraars komen naar Drenthe om daar aan de grote waterplas hun kunsten te vertonen. Niets is te groot, te gek of te zwaar of de vliegeraars bereiken grote hoogten met hun uitzonderlijke bestuurbare creaties.

De vele attracties en demonstraties aan de Rietplas zijn geschikt voor jong en oud. Zo is er een Kite Arena, met demonstraties van vele objecten tot 38 meter lang met een doorsnee van negen meter, ook zijn er in de arena veel spectaculaire stunts met vliegers. Er word een poging gedaan met vele aaneengekoppelde vliegers, tot wel 1000 stuks die een trekkracht tot wel 3000 kilo zullen hebben.

Uit Nieuw-Zeeland komt een reuzenaquarium met vliegende vissen. Ook op het gebied van buiten spelen wordt aandacht besteed aan o.a. Diabolo, Frisbee, Disk Golf, Jojo en jongleren. En wie zelf een vlieger wil aanschaffen kan terecht op de vrijdagavond bij de grote veiling van vliegers en aanverwante artikelen, de opbrengst is voor het jubileum Festival in 2008.
Provincie:
Tag(s):