dinsdag, 25. september 2007 - 22:12

'20 jaar vriendschap na 45 minuten voorbij'

De 43–jarige Tjeerd van Oene uit Hengelo is al sinds zijn jeugd helemaal verliefd op het Amerikaanse automerk Packard. Twintig jaar geleden leerde hij Jim uit Amerika kennen, net als hijzelf een fervent liefhebber van dezelfde auto.

Sinds die tijd schreven de mannen elkaar en onderhielden ze een hechte (pen)vriendschap. In september 2007 besloot Tjeerd zijn vriend Jim in Omaha Nebraska (USA) op te zoeken. De ontmoeting van beide vrienden duurde slechts 45 minuten, van de luchthaven naar het hotel. De volgende dag had Tjeerd met Jim afgesproken. Maar tot zijn grote schrik trof hij Jim (68) de volgende dag dood aan in zijn huis.

Jim werd op een heel bijzondere manier begraven onder begeleiding van zijn grote liefde een 1954 Packard Clipper DeLuxe. Hij had in begin jaren ’60 bij het Amerikaanse leger gediend in Duitsland. De veteranen waren daarom ook aanwezig op zijn begrafenis op een zeer beladen datum, namelijk 11 september.

Alles bij elkaar was de trip van de Overijsselse Tjeerd van Oene naar Amerika een zeer indrukwekkende gebeurtenis, die hij nooit meer zal vergeten.
Provincie:
Tag(s):