dinsdag, 18. december 2007 - 22:58

20-jarig stel opgepakt voor brandstichtingen 't Zandt

De regiopolitie Groningen heeft woensdagmiddag via een persconferentie laten weten dat zij dinsdagavond een 20-jarige man uit ’t Zandt heeft aangehouden op verdenking van het grote aantal brandstichtingen in het Groningse dorp. Zijn vriendin, een 20 jarige vrouw uit Uithuizen, is eveneens aangehouden. De 20-jarige Johnny B. wordt gezien als hoofdverdachte.

Sinds een week was B. in beeld als serieuze verdachte en werd hierom 24 uur per dag geobserveerd door een observatieteam. Dinsdagavond werd de man op ‘heterdaad’ betrapt bij een poging tot brandstichting. De man hield zich langere tijd op bij een schuur in het eveneens Groningse Eenum.

Nadat de man vertrokken was, ging de politie kijken in de schuur en trof een plastic fles met hierin een brandende kaars aan. Om de fles lag brandbaar materiaal. Omdat dit dezelfde werkwijze was als bij de andere brandstichtingen, ging de politie over tot aanhouding. Nadat B. zijn vriendin in Uithuizen had opgehaald reed hij naar de stad Groningen. Hier werd het tweetal in de auto aangehouden.

Kort na de aanhouding zijn in de ouderlijke woningen van de beide verdachten huiszoeking verricht. Daarbij is materiaal in beslag genomen dat nader wordt onderzocht.

B. heeft eveneens de aandacht op zich gevestigd door een brand te melden en hierover uitgebreid een verklaring te geven aan de politie en de media. De politie kwam tot de conclusie dat het verhaal van de man qua tijdlijn niet klopte.

Ook de via de media getoonde plastic fles en de Bob de Bouwersok konden in verband met B. gebracht worden. Over het motief kan de politie nog geen uitsluitsel geven. Intensief verhoor van de verdachten zal hierover meer duidelijkheid geven.

Johnny B. stond in ’t Zandt bekend als jongen die kattenkwaad uithaalde. B. was eveneens betrokken bij een incident waarbij o.a. ramen werden ingegooid bij een inwoonster van ’t Zandt.
Provincie:
Tag(s):