vrijdag, 16. november 2007 - 10:39

21-jarige duiker overleden

Harlingen

Een 21-jarige man is donderdagmorgen om het leven gekomen nadat hij onderwater werkzaamheden wilde uitvoeren. De duiker was werkzaam op het vissersschip UK 133 waarbij vermoedelijk een net in de schroef was gekomen. De man dook de diepte in met een uitrusting waarbij hij vanaf het schip, via een compressor, zuurstof kreeg. Nog voordat het net uit de schroef was, bleek de 21-jarige man buitenwesten te zijn geraakt.

Direct werd via het Kustwachtcentrum de hulp van de Marine ingeroepen. Deze kwam met een Lynx helikopter die via een hijslier een arts, heliredder en SAR-materiaal aan boord van de UK133. De man is nog gepoogd te reanimeren, maar de man bleek te zijn overleden. De UK133 is vervolgens door het zusterschip UK33 naar Harlingen gesleept.

In de haven van Harlingen is het lichaam van de 21-jarige man in beslag genomen door het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Uit de lijkschouw bleek de man door verdrinking om het leven te zijn gekomen. In overleg met de Officier van Justitie is het lichaam vrijdagochtend weer vrijgegeven.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):