woensdag, 23. mei 2007 - 14:50

23 bestuurders onder invloed

Bij alcoholcontroles heeft het VerkeersTeam van Politie Flevoland het afgelopen weekeinde 23 bestuurder aangehouden, die onder invloed van alcohol reden. Drie automobilisten moesten ter plaatse hun rijbewijs inleveren. De eerste controle werd vrijdagavond op Urk gehouden. Hier werden vijf bestuurders aangehouden, waaronder een 21-jarige Urker, die 1,40 ‰ blies. Hij moest zijn rijbewijs ter plaatse inleveren.

Vrijdagnacht werd de controle verplaatst naar de Larserweg in Lelystad. Hier werden zes automobilisten aangehouden, waaronder twee Beginnend Bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs). Een 30-jarige Amsterdammer blies 1,84 ‰ en raakte eveneens zijn rijbewijs kwijt. Deze verdachte bleek even tevoren een lantaarnpaal aangereden te hebben, waarna hij was doorgereden. Ook bleek zijn rijbewijs in 2004 al ongeldig verklaard te zijn.

Zaterdagnacht werden twee alcoholcontroles gehouden in Almere. Op de Polderdreef werden tien verdachten aangehouden. Een 52-jarige Almeerder blies 1,53 ‰ en moest zijn rijbewijs inleveren. Een 45-jarige Almeerder blies 1,75 ‰. Zijn rijbewijs bleek al eerder door een ander korps te zijn ingevorderd.

Op de Hogering werden zes automobilisten aangehouden, waarvan er vier net beneden de limiet bleven. Een 38-jarige Almeerder blies 0,64 ‰. Zijn rijbewijs was al in 2005 ingevorderd in verband met het rijden onder invloed van alcohol.
Provincie:
Tag(s):