vrijdag, 17. augustus 2007 - 8:26

2.800 euro voor Voedselbank

Heerlen

Wethouder Peter van Zutphen heeft donderdag 16 augustus een cheque ter waarde van 2.800 euro overhandigd aan de heer Richard Stille van de Voedselbank Limburg. Het geld is bij elkaar gebracht door de deelnemers aan het Heerlens Internet Panel. De Voedselbank gaat het geld gebruiken voor palletstellingen waarop producten overzichtelijk kunnen worden opgeslagen.

Via het Heerlens Internet Panel (HIP) peilt de gemeente de mening van Heerlenaren over uiteenlopende actuele gemeentelijke onderwerpen. Het panel bestaat op dit moment uit circa 1.600 inwoners van Heerlen. Eind 2006 is een evaluatie uitgevoerd naar het functioneren van het HIP. Daaruit bleek dat panelleden zeer positief zijn en het waarderen het met een 7,7.

Deelnemers aan het HIP krijgen voor de deelname aan elk onderzoek een bepaald aantal spaarpunten. Tijdens de evaluatie mochten ze kiezen waarvoor de spaarpunten worden gebruikt. De keuze bestond uit het buurtfonds (voor de financiering van buurtactiviteiten), het jongerenfonds (voor uiteenlopende jongerenactiviteiten) en het ‘goede doelen’fonds.
De meerderheid van de panelleden koos uiteindelijk voor het ‘goede doelen’fonds, in de vorm van de Voedselbank Limburg. Zij krijgen daarom een totaalbedrag van 2.800 euro.
Provincie:
Tag(s):