maandag, 27. augustus 2007 - 11:41

29 aanhoudingen en 5 ingevorderde rijbewijzen

Almere/Lelystad

Afgelopen weekende zijn bij alcoholcontroles van het VerkeersTeam van Politie Flevoland 29 bestuurders aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. 24 personen bleken inderdaad te veel gedronken te hebben, 5 automobilisten moesten ter plaatse hun rijbewijs inleveren.

Vrijdagnacht werd er op de Polderdreef en de Hogering in Almere gecontroleerd, waarbi 648 bestuurders aan de blaastest werden onderworpen. Daarvan werden veertien bestuurders aangehouden. Twaalf bliezen positief. Twee van hen waren beginnend bestuurder (nog geen 5 jaar in het bezit van een rijbewijs). Drie mannen van 40, 43 en 53 jaar, allen uit Almere, moesten hun rijbewijs inleveren.

Zaterdagnacht werd op de Houtribweg in Lelystad en op de Hanzeweg in Dronten gecontroleerd. Er werden 459 blaastesten afgenomen waarbij vijftien automobilisten werden aangehouden. Twaalf van hen bliezen positief. Een 22-jarige automobilist (beginnend bestuurder) uitBiddinghuizen blies 1/56 promille en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook een 39-jarige man uit Swifterbant moest zijn rijbewijs inleveren, maar werd, ondanks zijn ingevorderde rijbewijs en opgelegd rijverbod, later in de nacht toch weer rijdend aangetroffen. Dit koste hem nogmaals een proces-verbaal.
Provincie:
Tag(s):