maandag, 2. juli 2007 - 20:56

'300 verschillende rozen geven geur aan regiozeep'

Winschoten

In het Rosarium in Winschoten, staan van juli tot augustus meer dan 300 verschillende rozen te geuren en kleuren. Het is voor de Kruiderij in Winschoten, een bekende regionale winkel in kruiderijen en regionale artikelen aanleiding geweest om een aantal nieuwe artikelen uit te brengen met de basis van Winschoter Rozen.

Zo heeft hij eerder uitgebracht de Winschoter Rozenjam en Winschoter Rozenthee met echte rozenblaadjes.

Nu is er ter gelegenheid van de Winschoter Rozendag op zaterdag 7 juli 2007 uitgekomen de echte Winschoter Rozenzeep in een blok van 150 gram. Peter de Waard van de Kruiderij is er dan ook terecht trots op om het eerste blok Winschoter Rozenzeep direct na opening om 10.00 uur te overhandigen aan Twan van Schaik, ex hoofd plantsoenen dienst van de gemeente Winschoten, en mede oprichter van het Rosarium.

De prachtige rozentuin in het stadspark van Winschoten is nationaal en internationaal zeer bekend. De rozentuin dankt zijn ontstaan aan de functie van Winschoten als kweekcentrum voor rozenonderstammen. Een hoog percentage van de wereldproductie komt uit het gebied Winschoten – Noordbroek –Veendam. De rozenonderlagen zijn het basisproduct voor de kwekers om een eindproduct van goed kwaliteit te kunnen leveren. Jaarlijks worden er ongeveer 70 miljoen onderstammen wereldwijd geëxporteerd!
Categorie:
Tag(s):