donderdag, 13. september 2007 - 16:22

30.000 euro geschonken aan AMA project in Haarlem

Haarlem

Donderdag 13 september maakte de gemeente Haarlem bekend dat wethouder Hilde van der Molen aan de Antoniestraat in Haarlem het AMA-perspectiefproject geopend. Dit project richt zich op alleenstaande minderjarige asielzoekers (AMA’s), die geen leefgeld meer krijgen als zij 18 jaar geworden zijn. Het project kreeg 30.000 euro van de gemeente.

Om te voorkomen dat jongeren in de illegaliteit verdwijnen zullen zij door het project begeleid worden. Bij de opening heeft wethouder Hilde van der Molen de jongeren opgeroepen goed gebruik te maken van de diensten van het project. Zij hoopt dat de gemeente hen hiermee een stapje kan helpen in het opbouwen van een nieuw bestaan.

Het AMA-project wordt uitgevoerd door de Stichting Vluchtelingenwerk namens de gemeente Haarlem. Het project richt zich op de integratie in de Nederlandse samenleving van jongeren die perspectief hebben om alsnog een verblijfsvergunning te krijgen. Vluchtelingenwerk werkt in dit project samen met andere organisaties die ook betrokken zijn bij de opvang van asielzoekers.

De provincie Noord-Holland financiert de helft van de kosten van het project. Met de dertig duizend euro die de wethouder namens de gemeente Haarlem heeft geschonken, kan Stichting Vluchtelingenwerk de leefgelden van het project bekostigen.

Het AMA-project is een overbrugging naar de maatregelen van het Generaal Pardon (voor asielzoekers die al vele jaren in Nederland verblijven) voor een sluitende aanpak in het Vreemdelingenbeleid.
Provincie:
Tag(s):