zondag, 15. juli 2007 - 16:01

308 Arrestaties bij Sensation Black

Amsterdam

Bij het dansevenement Sensation Black van zaterdag 14 juli arresteerde de politie 308 personen. De meeste verdachten waren in het bezit van verdovende middelen. Het feest startte zaterdagavond en was pas vanochtend om 07.00 uur afgelopen.

Vier verdachten werden gearresteerd voor handel in verdovende middelen en een aantal voor mishandeling, openbare dronkenschap, belediging en vernieling. Alle gasten werden voor binnenkomst gecontroleerd door passieve drugshonden.

Van de 308 verdachten konden 174 bezoekers toch genieten van het dansevenement omdat zij geen of een niet strafbare hoeveelheid softdrugs bij zich hadden. 88 Gasten mochten niet in de Arena omdat zij een geringe hoeveelheid harddrugs bij zich hadden; dat valt binnen het gedoogbeleid.

Het dansevenement trok dit jaar 23.445 bezoekers. Op een aantal kleine vechtpartijen aan het einde van het feest na was er sprake van een goede sfeer. In totaal werden 24 geldboete's opgelegd ter waarde van 6400 euro. 3 Jeugdigen kregen ter plaatse een taakstraf opgelegd. Er zijn 19 verdachten in verzekering gesteld en zij worden maandag voorgeleid aan de officier van justitie.
Provincie:
Tag(s):