maandag, 19. november 2007 - 12:48

43 aanhoudingen en 6 rijbewijzen ingevorderd bij alcoholcontroles

Almere

Vrijdag- en zaterdagnacht heeft de Politie Flevoland bij alcoholcontroles 43 personen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Zeven van de aangehouden bestuurders waren beginnend bestuurder (minder dan vijf jaar in het bezit van een geldig rijbewijs).

De controles begonnen vrijdagnacht in Almere, waar op de Cinnemadreef en de Spoordreef werd gecontroleerd. Van de 520 bestuurders,die de blaastest aflegden, werden er 20 aangehouden. Drie van hen bleken net beneden de wettelijke limiet te blazen en mochten na de ademanalyse weer verder rijden. Vier bestuurders hadden al een strafblad terzake rijden onder invloed van alcohol. Drie automobilisten, waaronder een beginnend bestuurder, moesten ter plaatse hun rijbewijs inleveren.

Ook vrijdagnacht werd er gecontroleerd op de Lindenlaan en de Larserdreef in Lelystad. Hier werden 552 automobilisten gecontroleerd, waarvan er 10 werden aangehouden. Twee van hen waren beginnend bestuurder. Eén bestuurder blies 770 ug/l (1,75‰), hetgeen hem zijn rijbewijs kostte. Eén bestuurder was reeds eerder aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol.

Zaterdagnacht werd gecontroleerd op de Markerkant en de Hogering in Almere. Hier werden 13 van de 499 gecontroleerde automobilisten aangehouden, waarvan er drie beneden de limiet bleven. Drie bestuurders waren recidivist en twee beginnend bestuurder. Eén automobilist reed onder invloed, terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd.

Twee automobilisten, waaronder een 21-jarige beginnend bestuurder, raakten hun rijbewijs kwijt.

Totaal overzicht:

1.571 bestuurders zijn gecontroleerd
43 bestuurders zijn aangehouden
37 bestuurders krijgen een proces-verbaal
7 bestuurders waren beginnend bestuurder
8 bestuurders hadden al een strafblad wegens rijden onder invloed
van alcohol
6 bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren
Provincie:
Tag(s):