vrijdag, 5. oktober 2007 - 10:44

43 Aanhoudingen rond wedstrijd Ajax-Zagreb

Amsterdam

De politie heeft donderdagavond, voorafgaande aan de voetbalwedstrijd Ajax-Dynamo Zagreb, tientallen supporters aangehouden na ernstige ongeregeldheden. Hierbij raakte drie agenten gewond. Dit maakt de politie bekend.

Net voor de wedstrijd werd het erg onrustig rondom het supportershome van Ajax. Hierbij werd met flessen en stenen naar de politie gegooid. Door de Aanhoudings Eenheden van de politie werden tientallen met name Ajax-aanhangers aangehouden die worden verdacht van het plegen van openlijke geweldpleging. Tijdens deze ongeregeldheden raakten drie politiemensen gewond. Twee van hen werden ter plaatse behandeld, een derde kon na behandeling in het ziekenhuis weer verder, aldus een woordvoerder van de politie.

Burgemeester Cohen had in de aanloop naar de wedstrijd grote delen van de stad tot veiligheidsrisicogebied verklaard waar preventief fouilleeracties werden uitgevoerd. Bij deze fouilleeracties, die begonnen om half twee, werden 8 mensen aangehouden die in het bezit waren van messen, een ploertendoder, een boksbeugel, een knuppel en een busje traangas.

Van de 43 aanhoudingen zaten er vanochtend nog 28 mensen vast voor een nader verhoor.
Provincie:
Tag(s):