zaterdag, 1. december 2007 - 16:11

45 agenten op schietpartij Bavelse Berg

Breda

Het team dat de dood van de 39-jarige vrouw, die donderdag 22 november rond 15.00 uur werd neergeschoten bij de Bavelse Berg, onderzoekt is vanaf vandaag uitgebreid. Aan de 25 medewerkers die het team tot nu toe telde, zijn 20 politiemensen toegevoegd. Dat brengt het totale aantal op 45 personen.

Politie en Justitie besloten tot de uitbreiding van het team omdat het onderzoek erg breed is. Met enkel de 25 rechercheurs waar het team voorheen uit bestond zou het onderzoek naar de dood van de vrouw te lang duren vanwege de hoeveelheid werk die hiermee gemoeid is.

Gisteren deden 15 rechercheurs een passantenonderzoek in de omgeving van de plek waar het slachtoffer werd beschoten. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur werden op vier locaties in de omgeving van het Minervum voorbijgangers aangesproken. Ook zijn kentekens van passerende auto’s genoteerd. De politie wilde hiermee mensen bereiken die tijdens het incident in de buurt van het Minervum en de Bavelse Berg waren en wellicht iets hebben gezien wat verband houdt met de beschieting van de 39-jarige vrouw. Het gaat bij dit onderzoek gedeeltelijk om bestemmingsverkeer. Deze voorbijgangers waren mogelijk donderdagmiddag ook in de buurt.

Tot nu toe zijn 21 tips binnengekomen o.a. naar aanleiding van de uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht.

Vrijdag is op de plek waar het slachtoffer donderdag werd gevonden nog onderzoek gedaan.
Provincie:
Tag(s):