dinsdag, 28. augustus 2007 - 8:49

'45% besparen op studieboeken'

Nieuwegein

Steeds meer studenten besparen bij aanvang van het studiejaar geld door tweedehands studieboeken te kopen in plaats van nieuwe. Gemiddeld geven studenten in Nederland jaarlijks 440 euro uit aan studieboeken. 60% van de studenten geeft zelfs 585 euro per jaar uit. Twee op de vijf studenten koopt jaarlijks inmiddels een of meer gebruikte studieboeken. Echter op het totaal aantal verkochte studieboeken is nu nog slechts 16% tweedehands. Dat aandeel kan op korte termijn stijgen naar zo'n 60%, mits studenten makkelijker kunnen beschikken over informatie welke gebruikte studieboeken ze waar kunnen kopen.

Dat blijkt uit het Tweedehands Studieboekenonderzoek 2007 dat vandaag wordt gepresenteerd door mediawinkel bol.com.

De vraag naar tweedehands studieboeken ontwikkelt zich volgens bol.com, die sinds drie maanden succesvol actief is met tweedehands studieboeken, desondanks explosief. De mediawinkel verwacht de komende maanden een verdubbeling van de verkopen.

Uit het onderzoek blijkt dat studenten snakken naar tweedehands. Zij realiseren zich dat er veel te besparen en te verdienen valt. Zo zijn er studenten die meer dan 1.000 euro verdienen door hun oude studieboeken via internet te verkopen en vervolgens ook weer gebruikte studieboeken voor het nieuwe studiejaar aan te schaffen.
Categorie:
Tag(s):