vrijdag, 22. juni 2007 - 10:17

500 ponder zorgt voor vertraging bouw SPIL-centrum

Eindhoven

Bij graafwerkzaamheden voor de nieuwbouw van het SPIL-centrum in Meerhoven (deelgebied Meerrijk) is woensdag een bom opgegraven. Het betreft een 500 ponder van Amerikaanse makelij. De bom zal volgende week worden ontmanteld; tot die tijd is hij bedekt met zand, is het terrein afgezet met hekwerk en is er bewaking.

Vrijdag 22 juni stond de eerste bouwhandeling voor het nieuwe SPIL-centrum gepland. De gemeente heeft na overleg met de ontwikkelaars en de schooldirectie deze activiteit afgelast, omdat het bouwterrein tijdelijk niet te betreden is.

Bij bouwvoorbereidingen in de hangar, aan de verlengde Zanddreef in Meerrijk, ontdekte de machinist van een graafmachine een bom. Het werk is direct stilgelegd en er zijn veiligheidsmaatregelen getroffen. Tevens is gestart met de voorbereidingen van de definitieve ontmanteling van de bom; daarbij zijn behalve gemeentelijke diensten betrokken, het Explosieven Opruimings Commando, de aannemer, de hulpverleningsdiensten (brandweer, politie en GHOR).

Het gebied waar nu bouwactiviteiten plaatsvinden is in de Het explosief zal volgende week woensdagmorgen worden ontmanteld (start werkzaamheden na 09.00 uur, vermoedelijke afronding om circa 12.00 uur). In een straal van 250 meter rond de vindplaats mogen zich tijdens de ontmanteling van de bom geen mensen en dieren ophouden.
De nabijgelegen woningen, het complex seniorenwoningen De Zanderij en basisschool De Startbaan zijn tijdelijk ontruimd c.q. niet toegankelijk.
Provincie:
Tag(s):