woensdag, 31. oktober 2007 - 19:13

63 woningen op Kronenburgwerf in Oosterstraat

Breda

De plannen voor de herontwikkeling van de Kronenburgwerf aan de Oosterstraat in Breda zijn klaar voor verdere uitwerking. Het is de bedoeling dat er 63 nieuwe woningen op het terrein komen: 38 appartementen bovenop de nieuw te bouwen loods voor de firma Satelliet, zeven woningen op de begane grond en 18 woningen in een mix van woningtypen, waar bijvoorbeeld werkunits deel van uitmaken. De verwachting is dat nog dit jaar gestart wordt met de verkoop van de woningen.

De drie betrokken partijen, Satelliet Meubelen BV, Maas-Jacobs Vastgoed BV en de gemeente Breda sloten in maart 2005 een overeenkomst om na te gaan of in samenspraak en in samenwerking met elkaar de Kronenburgwerf opnieuw ontwikkeld kon worden. Alle partijen zijn tevreden over de opzet die er nu ligt.

De Kronenburgwerf ligt in de wijk Heuvel en maakt deel uit van het zogenaamde VOS-terrein, een afkorting voor het gebied in de hoek Verbeetenstraat – Oosterstraat – Scheldestraat. De Kronenburgwerf bestaat uit de firma Satelliet Meubelen BV, een loods van garagebedrijf Thijs-Mann en het terrein van voormalig zwembad De Spetter.

Op 25 oktober 2001 heeft de gemeenteraad de Ontwikkelingsvisie Heuvel 2001-2015 vastgesteld. De ontwikkeling van de Kronenburgwerf past in de gemeentelijke visie een dynamisch woongebied te ontwikkelen, waar het aantrekkelijk is voor kleinschalige bedrijven zich te vestigen. De te bouwen woningen aan de Kronenburgwerf vallen in de prijsklassen tot
€ 200.000,- (25%), van € 200.000,- tot € 250.000,- (35%) en vanaf € 250.000,-.
Provincie:
Tag(s):