vrijdag, 2. november 2007 - 16:02

67-Jarige man uit Holten opgepakt voor vergiftiging

Holten

Een 67-jarige man uit Holten is aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht aas te hebben vergiftigd en dit als voer voor o.a. roofvogels te hebben neergelegd in het veld. Medio oktober werd door politiemensen van de afdeling Rijssen-Holten van de politie Twente in samenwerking met een aantal flora en faunabeheerders een onderzoek gestart.

Dit onderzoek had te maken met het feit dat in het veld langs de Oude Deventerweg en de Dorperdijk in Holten spullen werden aangetroffen die mogelijk met illegale praktijken te maken hadden.

Zo werden een aantal vangkooien en een aantal kadavers van kippen en een houtduif gevonden. Onderzoek aan een van de kadavers in het Centraal Instituut voor Dierziektecontrole in Lelystad leerde dat het kadaver was geïnjecteerd met een giftige stof, vermoedelijk parathion.

In de loop van het onderzoek werd duidelijk dat een 67-jarige inwoner van Holten mogelijk iets te maken kon hebben met de aangetroffen goederen.

Zaterdagmorgen 27 oktober jl. werd door twee flora en faunabeheerders, zijnde bijzondere opsporingsambtenaren, gezien dat de 67-jarige op de Dorperdijk in Holten met zijn auto het veld inreed en na te zijn gestopt naar de kadavers van de kippen liep. Gezien werd dat er iets met deze kadavers werd gedaan waarna de kadavers in het veld werden gelegd.

Hierop werd de 67-jarige aangesproken en werden bij hem en in zijn auto spullen aangetroffen, waaronder een injectienaald, die gebruikt kan worden voor het injecteren met een giftige stof.
De 67-jarige is daarna aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij in de loop van zaterdag de 27e voor verder onderzoek in verzekering is gesteld.
Provincie:
Tag(s):