vrijdag, 11. mei 2007 - 19:15

700 nieuwe 'schilders' in Bovenkerk

Amstelveen

700 kinderen zijn momenteel bezig met een mega-kunstwerk. Het kunstwerk dat 195 strekkende meter lang is wordt gemaakt om het bouwterrein van Bovenkerk Oost op te fleuren. Kunstenaar Hari Beganovic leidt het project dat samen met de gemeente Amstelveen, Woongroep Holland en S. Lodewijk tot stand is gekomen.

In de wijk Bovenkerk Oost in Amstelveen is een omvangrijk stadsvernieuwingsproject aan de gang, waarbij in totaal ruim 360 woningen worden gesloopt en waar bijna evenveel woningen weer voor in de plaats komen. Rond de sloop- en bouwlocatie in Bovenkerk-Oost zijn hekken geplaatst.

Om het gebied een vrolijk aanzien te geven beschilderen zo’n 700 leerlingen van basisschool de Westwijzer, het ROC (richting Art & Design), de kinderafdeling van het Cobra museum, leden van toneelvereniging TOBO, het Harmonieorkest en bewoners van Bovenkerk zo’n 195 strekkende meter aan afschermingsborden. Kunstenaar Hari Beganovic begeleidt het geheel.

De beschilderde borden worden op de hekwerken gehangen en verhuizen mee met de sloop- en bouwactiviteiten. Het project is uniek, nooit eerder schilderden zoveel kinderen gezamenlijk een ‘kunstwerk’ van dit formaat.

Onthulling
Op 16 mei onthullen wethouder Remco Pols, wethouder Yeter Tan en Jan van den Berg Jeths, directeur Woongroep Holland, het kunstwerk.
Alle kinderen die hebben geschilderd mogen een ballon oplaten. De beschildering van de winnaar van de ballonnenwedstrijd wordt op een vuilniswagen van de gemeente afgebeeld
Provincie:
Tag(s):