vrijdag, 14. december 2007 - 14:11

7000 wietplanten vernietigd

Amsterdam

De politie heeft in de nacht van donderdag 13 december op vrijdag 14 december rond 01.15 uur een grote hennepplantage aangetroffen op de Stoombootweg in Amsterdam. In eerste instantie kwam de politie ter plaatse vanwege een mishandeling.

Een 70-jarige man was aangereden door een personenauto op de Stoombootweg. Toen hij de bestuurder hierop aansprak, stapten twee mannen uit en kreeg hij enkele rake klappen in zijn gezicht. De man moest voor zijn verwondingen in het ziekenhuis worden opgenomen.

Dienstdoende agenten gingen op zoek naar de daders en bij hun controle hoorden zij een ventilator draaien uit een loods. Voor de loods troffen zij ook de donkere auto aan. Een van de verdachten was op dat moment binnen, hij kon direct worden aangehouden. De tweede verdachte werd korte tijd later eveneens aangehouden.

In de loodsen stuitte de politie op een in werking zijnde plantage. Hierbij werden 7000 planten in verschillende groeistadia en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De planten worden onmiddelijk vernietigd.
Provincie:
Tag(s):