zaterdag, 28. juli 2007 - 16:18

8 Jongeren roofden voor meer dan 100.000 euro

Een tip over de daders van een inbraak in de sporthal te Gorredijk op zaterdag 28 april 2007 heeft er toe geleid dat vier jongeren uit Leeuwarden op zondag 8 juli 2007 op heterdaad zijn gepakt tijdens een inbraak in een sportaccommodatie te Kootstertille.

Het betrof een 20-jarige inwoner van Franeker, twee 19-jarige inwoners van Leeuwarden en een 20-jarige inwoner van Veenwouden. Het was de politie bekend dat de groep uit meerdere personen bestond en in wisselende samenstelling op pad ging.

De vier aangehouden verdachten bekenden in de eerste helft van dit jaar in totaal 30 inbraken door heel Fryslân te hebben gepleegd waaronder drie woninginbraken. Het merendeel van de inbraken vond in Leeuwarden plaats. De rest van de inbraken betrof voornamelijk het met geweld wegnemen van kluizen uit sportaccommodaties in Gorredijk, Langezwaag en Veenwouden.

Na de eerste aanhouding volgde ook de aanhouding van een 20-jarige inwoner van Leeuwarden, een 24-jarige inwoner van Sint Annaparochie, een 23-jarige inwoner van Veenwouden en een 18-jarige inwoner uit Leeuwarden. Het rechercheonderzoek leidde tot de oplossing van dertig inbraken. Het totaalbedrag aan buit en schade wordt geschat op minimaal 100.000 euro.

Zeven verdachten zijn in overleg met de officier van justitie ingesloten. Zij zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten allemaal in voorarrest. De achtste verdachte, een 20-jarige inwoner van Leeuwarden, is na verhoor in vrijheid gesteld; zijn aandeel is gering. Hij blijft verdachte in de zaak. Het politieonderzoek is nog in volle gang. De politie sluit niet uit dat er nog meer zaken opgelost worden.
Provincie:
Tag(s):