dinsdag, 17. april 2007 - 11:57

9 personen aangehouden bij inval café Hommelseweg

Arnhem

De politie heeft maandagavond 16 april negen personen aangehouden bij een inval in een café aan de Hommelseweg in Arnhem. Naar aanleiding van meldingen van drugsoverlast is de afdeling Verdovende Middelen enkele maanden geleden een onderzoek gestart.

Gedurende het onderzoek rees het vermoeden dat het café een belangrijke schakel was in de distributie van harddrugs in Arnhem. Er kwamen met regelmaat dealers over de vloer.

Om deze criminaliteit en de overlast die het veroorzaakt voor de buurt een halt toe te roepen heeft de politie maandagavond 16 april met ongeveer 20 politiemensen een inval gedaan. Hiervoor werd een gedeelte van de Hommelseweg tijdelijk afgesloten. In het café werd 14 gram cocaïne aangetroffen en een geringe hoeveelheid wiet.

Zeven van de negen verdachten zijn nog dezelfde avond in vrijheid gesteld, zij hadden softdrugs in bezit of konden zich niet legitimeren. Twee verdachten zijn in verzekering gesteld, het betreffen twee Arnhemmers (35 en 31) voor het in bezit hebben van en/of handelen in harddrugs.

De afdeling Verdovende Middelen van de politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):