vrijdag, 20. juli 2007 - 16:46

91e Vierdaagse eindigt vooral nat

Nijmegen

De intocht Via Gladiola is een natte geworden. Net na half twee ontstonden er fikse hoosbuien. Het maakte de meeste wandelaars niet uit. Door grote plassen stampend liepen ze langs de hordes mensen langs de kant die zich hadden gewapend met paraplus en regenjacks. Aanvankelijk was de organisatie bezorgd over het onweer, maar de intocht kon toch volgens programma doorgaan.

Wel mochten de muziekkorpsen niet meer het pacours op vanwege het koperwerk en de mogelijk inslag van bliksem.

Inmiddels is de regen weer weggetrokken en begint de muzikale sfeer weer terug te keren. De organisatie heeft besloten dat de sluiting met een half uur is verlengd. De lopers krijgen nu tot 18.30 uur de tijd om binnen te komen. Het wandellegioen is per SMS op de hoogte gesteld.

Aanvankelijk ontstonden er berichten dat zo'n honderd wandelaars onderkoeld zouden zijn geraakt door het noodweer. Inmiddels is duidelijk geworden dat deze berichten niet waar zijn. Volgens de organisatie leerde navraag dat er geen incidenten zouden zijn. Ook de ambulances hebben volgens de organisatie geen incidenten gemeld.

Weerman Jules Geirnaerdt van de Vierdaagse voorspelde al lange tijd regen en daardoor zijn de meeste voetreizigers op tijd geïnformeerd. Ook borden langs het parcours wezen op de regenval, die niet echt als een grote verassing kwam.

Op dit moment is het nog een dolle boel in het centrum en heerst er vooral een feestelijke stemming. Het is voor velen tijd om hun kruisje op te gaan halen.
Provincie:
Tag(s):