dinsdag, 20. maart 2007 - 9:21

Å koda Roomster Scout met off-road tintje

Leusden

De vierde modellijn van Škoda, de Roomster, wordt vooral gewaardeerd vanwege het onderscheidende uiterlijk, de aangename prijzen en de praktische instelling. De komst van de stoer uitziende Roomster Scout onderstreept het flexibele karakter van de Roomster. De Škoda Roomster Scout is leverbaar vanaf € 20.625,-.

De Å koda Roomster Scout valt meteen op door de toevoeging van gedistingeerde off-road-elementen. Vooral de stootlijsten en de zilverkleurige beschermplaat onderaan de achterkant van de auto zijn kenmerkend voor de Scout-lijn. Passend bij deze stoere off-road-uitstraling zijn de opvallende, speciaal voor deze auto ontworpen 16-inch lichtmetalen velgen, dakrailing en Sunset: extra donker getinte achterportierramen en achterruit. Optioneel zijn 17-inch velgen leverbaar. Door de verschillende aanpassingen groeide de Roomster Scout naar een lengte van 4.219 mm (+14 mm), een breedte van 1.695 mm (+11 mm) en een hoogte van 1.650 mm (+43 mm).

De Roomster is een perfecte familie- en vrijetijdsauto. De flexibele indelingsmogelijkheden van het interieur en de enorme ruimte maken van de Roomster een uitermate praktische auto. Het stoere design van de Scout onderstreept deze eigenschap als het ware. In het interieur onderscheidt de Scout zich onder andere door een tot tafel omklapbare middelste stoel achterin, een verstelbare middenarmsteun met opbergvak tussen de voorstoelen, airco en speciale stoelbekleding; dit is dezelfde bekleding als in de Octavia Combi Scout, die op de AutoRAI zal debuteren.

Net als de reguliere Roomsters heeft de Roomster Scout voorwielaandrijving. Het motorenaanbod van de Roomster Scout bestaat uit twee benzinemotoren, de 1.4 63kW 16V en 1.6 77kW 16V; als diesel is er keuze uit de 1.4 TDi 59kW PD en de 1.9 TDi 77kW PD. Beide dieselmotoren zijn ook leverbaar met partikelfilter. Alle motorvarianten hebben een handgeschakelde versnellingsbak, de 1.6 77 kW 16V is bovendien leverbaar met een 6-traps tiptronic automaat.

Alle prijzen
De prijslijst van de Roomster Scout begint bij € 20.625,- voor de 1.4 63 kW. De 1.6-uitvoering is te koop vanaf € 21.725,-, de versie met tiptronic-automaat kost € 23.060,-. De dieselversies staan bij de Škoda-dealer met een vanafprijs van € 24.375,- voor de 1.4 TDi. De 1.9 TDi 77 kW PD is leverbaar vanaf € 25.875,-. Voor de versies met dieselpartikelfilter bedraagt de meerprijs € 200,-.

Standaard neemt de Roomster Scout de rijke basisuitrusting van de Roomster Style over. Dit houdt in dat de Scout is voorzien van onder meer ABS en MSR, het handige VarioFlex System, centrale vergrendeling met afstandbediening, halfautomatische airconditioning ‘Climatic’, getint glas, elektrische ramen vóór, elektrisch verstelbare buitenspiegels, airbags voor bestuurder en bijrijder, hoofdairbags, radiovoorbereiding met vier speakers en cruise control.

De Roomster Scout staat vanaf heden bij de Å koda-dealers.
Categorie:
Tag(s):