dinsdag, 11. september 2007 - 14:48

A76 afgesloten na aanrijding vrachtwagens

Heerlen

Bij een aanrijding tussen twee vrachtauto’s op de A76 in Heerlen is maandagavond een 22-jarige chauffeur uit Fijnaart licht gewond geraakt. Door de aanrijding ontstond een enorme ravage. Het slachtoffer werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat hij aan de aanrijding een gekneusde onderarm had overgehouden.

De aanrijding gebeurde rond 23.30 uur op het weggedeelte van de A76 richting Aken dat bergopwaarts verloopt. De trekker met oplegger, met achter het stuur de inwoner van Fijnaart, reed in de richting Aken en merkte te laat dat een voor hem rijdende andere vrachtauto, langzaam reed. De man kon deze niet meer ontwijken en botste achterop. Ondanks het feit dat de trekker met oplegger zeer zwaar beschadigd raakte, bleef de bestuurder nagenoeg ongedeerd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, omdat de man een zogenaamde beginnende bestuurder is.

In verband met het opruimen van de ravage werd de A76 richting Duitsland tot 04.00 uur afgesloten en werd het verkeer over de N281 omgeleid.
Provincie:
Tag(s):