zondag, 8. juli 2007 - 9:11

Aan boom vastgebonden hondje bij toeval ontdekt

Emmen

Veel mensen gaan deze dagen op vakantie en dat merken ze bij de dierenbescherming, waar nog altijd meldingen binnen komen van vastgebonden honden aan bomen. In het Noordbargerbos in Emmen ontdekten twee fietsers bij toeval een Jack Russell, het hondje zat met een touw van ongeveer 50 centimeter vastgebonden aan een boom en heeft zeker twee dagen in zijn eigen uitwerpselen gestaan.

De twee fietser uit Klazienaveen maakten een fietstocht en nadat ze een verkeerde afslag hadden genomen belandden ze onverwacht bij het Joodse Kerkhof waar ze het hondje aantroffen. Aangenomen werd dat de eigenaar op het kerkhof was en beide zijn doorgefietst. Toch waren ze er niet gerust op en de volgende dag zijn ze in alle vroegte naar de plaats teruggekeerd.

Het hondje bleek daar nog steeds te zijn. Het hondje is losgemaakt en de dierenbescherming gebeld.Ter plaatse aangekomen trof de medewerker van de Dierenambulance een doornat en heel koud hondje aan. Het touw waaraan hij zat was zo kort dat hij niet eens kon gaan liggen. Omdat het dier zeker twee dagen aan de boom heeft gezeten is hij voor onderzoek naar een dierenarts gebracht. Na onderzoek bleek de hond, behalve heel erg koud, verder gezond te zijn en is hij overgebracht naar de opvang.

Heeft u informatie over de eigenaar van deze hond meld u zich dan bij de afdeling Zuid Oost Drenthe van de Dierenbescherming: 0900 – 11 22 362.
Provincie:
Tag(s):