dinsdag, 19. juni 2007 - 21:52

'Aan een lopend buffet van elkaar proeven en smullen'

Leek

Vanaf maandag 18 juni tot donderdag 28 juni zijn alle kinderen van de groepen 8 van het Leekster basisonderwijs in de Lindenstein aan het kokkelrellen onder begeleiding van een kookdocent van De Oude Ulo, vrijwilligers, leerkracht(en), ouders en stagiaires.

Aanleiding voor dit kookproject over gezonde voeding, was dat van 16 tot en met 27 april de oudste groepen van 10 basisscholen uit de gemeente Leek het gemeentehuis bezocht hebben voor een kennismaking met de gemeente.

De raad heeft in haar vergadering van 21 mei jl. besloten een budget aan te wenden om de Oude Ulo kooklessen te laten uitvoeren voor deze groep. Alle groepen 8 van alle basisscholen (227 leerlingen ) uit de gemeente Leek zijn aangeschreven en doen hier aan mee.

De lessen gaan over gezonde voeding (de schijf van vijf, smaken en proeven en verder andere informatie over hygiëne e.d.) en worden gegeven door de kookdocent, Alie Westra of Evelyn van Oosterhout. Er gaan vijf groepen van vier kinderen bezig met het snijden en bereiden van vijf recepten: hamburgers, fruitsalade, aardbeien en banaan shake, wortel rösti en gezonde pizza’s. Zo ontstaat er een lopend buffet voor 20 leerlingen waarna iedereen van elkaar kan proeven en smullen.
Provincie:
Tag(s):