donderdag, 8. november 2007 - 20:00

Aandacht voor alcoholgebruik door jongeren

Almere

Gemeente Almere, de Almeerse horeca, Tactus Verslavingszorg en de Kwalilteitsmeter Veilig Uitgaan vragen in de maand november aandacht voor het onderwerp "Alcoholgebruik door jongeren". Voor deze themamaand heeft wethouder Johanna Haanstra op 7 november het startschot gegeven door de opening van een alcoholestafette bij het Groenhorstcollege

Landelijk wordt al enige tijd aandacht gevraagd voor alcoholgebruik door jongeren via de campagne "Alcohol en opvoeding". Met allerlei activiteiten in de stad sluit Almere deze maand aan bij de landelijke campagne.
Zo is er vanaf 12 november in het stadhuis een tentoonstelling over alcohol te zien. Op 20 november vindt nog een alcoholestafette plaats bij het Baken Park College en op 22 nobember bij Pro-Almere. Daarnaast gaan peers (speciaal door Tactus opgeleide jongeren) op uitgaansavonden de stad in. In horecagelegenheden gaan zij in gesprek met jongeren over hun alcoholgebruik.

Voorlichting voor ouders

Speciaal voor de ouders organiseert Tactus homeparty's: voorlichting aan huis op verzoek van ouders zelf. Op een laagdrempelige manier kunnen (groepjes) ouders voorlichting over hoe om te gaan met eventueel alcoholgebruik van hun kinderen.

Doel van de campagne is jongeren, maar ook ouders, verzorgers, leerkrachten en andere professionals bewust te maken van de schadelijke fysieke en geestelijke effecten van alcoholgebruik op jonge leeftijd.
Provincie:
Tag(s):