woensdag, 18. juli 2007 - 11:59

Aangehouden autokraker bekent 39 misdrijven

Hoofddorp

Een 26-jarige Amsterdammer die op 12 juni op heterdaad werd aangehouden bij een inbraak in een auto, heeft bekend in ongeveer twee weken tijd 37 inbraken in auto's in Hoofddorp te hebben gepleegd. Zijn buit heeft hij verkocht. De man zit nog vast.

In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 juni werd rond 02.45 uur gemeld dat er werd ingebroken in een geparkeerde auto aan Norholm. Agenten troffen in de auto de 26-jarige Amsterdammer die direct toegaf de auto te hebben opengebroken en meer inbraken in auto's te hebben gepleegd. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Door de politie is een onderzoek ingesteld naar zijn handel en wandel van de laatste tijd. Uit dit onderzoek bleek dat de verdachte verantwoordelijk was voor 37 inbraken in auto's in Hoofddorp. Hij had vanaf begin juni zijn slag geslagen in de wijken Overbos, Floriande en Bornholm. Hij maakte steeds met een schaar de portiersloten open. Zijn buit was divers en bestond uit telefoons, zonnebrillen, radio's, cd's, kleingeld en navigatiesystemen. De betrokken politiemensen troffen bij een onderzoek in zijn woning nog maar weinig gestolen goederen aan. De verdachte brak in om in zijn drugsverslaving en levensonderhoud te voorzien.

De verdachte staat in Amsterdam te boek als veelpleger. Hij verbleef in juni bij een vriend in een woning in Hoofddorp. Naast de inbraken in auto's bekende hij ook de diefstal van een fiets en een inbraak in een bouwkeet. Van een aantal zaken die de verdachte heeft bekend zijn nog geen aangiften binnen. Om die reden kan de gloednieuwe fiets die hij heeft gestolen en door de politie in beslag is genomen nog niet terug naar een eigenaar. Vermoedelijk is de fiets uit een tuin van een woning in Bornholm gestolen.
Provincie:
Tag(s):