vrijdag, 18. mei 2007 - 10:35

Aangifte Smolders tegen burgemeester Vreeman

Tilburg

Hans Smolders, van de Tilburgse Lijst Smolders, heeft aangifte gedaan tegen Burgemeester Vreeman en de wethouders van Tilburg, zo maakte Smolders vrijdagochtend bekend. Volgens het Tilburgs raadslid hebben B&W frauduleus gehandeld in het verstrekken van wachtgeld aan pensoengerechtigde raadsleden.

In mei 2006 bracht Smolders, oud chauffeur van Pim Fortyun, de wachtgeldkwestie al naar buiten. Echter de gemeenteraad vond het schandalig dit ter discussie had gesteld, hij kreeg hiervoor zelfs een gele kaart. Eind 2006 oordeelde minister Remkes echter dat Smolders gelijk had. Wachtgeld dient ter overbrugging naar een andere baan en is niet bedoeld is als ‘aanvullend pensioen’ voor raadsleden van 65-jaar en ouder.

Vorige week werd Smolders zelf aangehouden. Op zijn website had het raadslid vertrouwelijke stukken gepubliceerd, waarna B&W aangifte tegen hem deden wegens ‘lekken’ van vertrouwelijke informatie. Smolders gaf in dat ruiterlijk toe en zei dat hij bewust gelekt had omdat hij vindt dat Vreeman onbetrouwbare en suggestieve informatie gaf aan de gemeenteraad.
Provincie:
Tag(s):