vrijdag, 14. september 2007 - 11:37

Aangifte straatroof blijkt vals

Rotterdam

De politie heeft na onderzoek ontdekt dat een aangifte van een straatroof valselijk was gedaan. Zondagavond 9 september zou op de Witte de Withstraat rond kwart voor tien een 23-jarige Rotterdamse man zijn beroofd door een man en een vrouw. Op basis van die informatie hebben agenten een onderzoek ingesteld en via een speciale aanhoudingsprocedure (dit omdat er mogelijk sprake zou zijn van een vuurwapen) een auto staande gehouden en de inzittenden gearresteerd

De twee, een 19-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel en een 21-jarige man uit Rotterdam, werden overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Toevalligerwijs was de aangever ook bij deze aanhouding aanwezig en gaf aan dat hij de aangifte eigenlijk wilde intrekken.

Na verhoor en onderzoek bleek dat de aangever valselijk aangifte had gedaan tegen het tweetal omdat hij ruzie had met hen; de straatroof met een vuurwapen bleek dus verzonnen.

Aan de aangever is een dagvaarding in persoon uitgereikt en aan hem zullen door Justitie de kosten in rekening worden gebracht van de valse aangifte.
Provincie:
Tag(s):